Şeyh Said isyanı

Şeyh Said isyanı nedir?
Şeyh Said isyanı
seyh said
Şeyh Said isyanı ve bugün...
Şeyh said kimdir.Şayh said isyanı ne zaman oldu. Şeyh said.1937-38 Dersim bölgesinde merkezi hükümete bağlanmama sözde nedenlerle yine ingiliz ve fransız destekli isyanlar ile hatay ili 1939 da anavatana katıldı.Şeyh Said isyanı: 1925 yılında ingiliz destekli Şeyh said isyanı çıkmasaydı ırak topraklarında kalan musul bölgesi bizim sınırlarımızda kalacaktı.

Şeyhülislam Kılıklı Darüzzade Fetfası:

Padişah hazretlerinin izniyle gelen itilaf devletlerine karşı gelmeyin, saldırmayın.Onlar ankaradaki kuvai milliye soytarılarını yok etmek için geldiler.


İngilizler gerek osmanlının son 100 yılında gerekse 1950 den sonda batı, türk milletinin istiklalini hiç istememiş bu nedenle hep din adamlarını kullanmıştır. (menfaat)

Bugünde kullanılmaktadır.Çünkü BOP projesi hayata geçmesi için türkiye milliyetçi unsurları ikiye ayırdılar.Muhafazakar milliyetçileri otorite olmuş din adamlarının yanına çekerek gücü ikiye bölmeyi hedeflediler.

şeyh saidşeyh saidşeyh said seyh said
Google Plusta Paylaş

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 Yorum:

Yorum Gönder