İnternette Dolandırılmamak için tüyolar (E-ticaret Siteleri)

E-Ticaret Alışveriş Sitelerine dikkat edin.Dolandırılmayın.

E-Ticaret Alışveriş Sitelerine dikkat edin.Dolandırılmayın.
Dolandırıcılık

İnternette güvenli alışveriş yapma yolları, İnternette güvende dolaşın, paranızı boşa harcamayın. İnternete paranızı kaptırmayın.E-ticaret hilelerine yakalanmayın...
Teknolojinin gelişmesiyle birlikte e-ticaret e-alışveriş siteleri büyük artış gösterdi.Fakat kötü niyetli webmasterler internetten fazla anlamayanlara çevirdi gözlerini.Benimde tecrübelerime dayanarak sizlere aktarmak istediğim bilgiler var haliyle.
E-ticaret alışveriş sitelerinde dikkat edilmesi gerekenler şunlardır:



  • Güvenilir sitelerden alışveriş yapmak en önemlisidir. Bir kaç kuruş ucuz olsun diye başınız yanmasın.
  • Kredi kartınızı internete yazmaktan çekinmeyin unutmayın ki kredi kartı ile yapılan alışverişler bilinenin aksine daha güvenlidir.Ayrıca çoğu site 3D (nedir 3d güvenlik?) ile korunmaktadır.
  • Kapıda ödeme sitelerinden uzak durun.Unutmayın kapıda ödeme ile yaptığınız ödemeler sanal kişilere yani sahte isimle gönderene gidebilir.Kutuyu parayı verdikten sonra açarsınız.Bakarsınız bu sizin istediğiniz ürün değil. Verdikleri numarayı ararsınız. Numara kullanım dışı der. Bir soğuk su takılır gözlerinize ama buraya mı kadar? Websitesine girersiniz ve bir bakarsını tüm iletişim bilgileri asılsızdır. :) Aman dikkat edin yapmayın böyle şeyler.
  • Örijinal site isimlerine dikkat edin. Mesela gerçeği;  saatcim.com  sahtesi; saatcim.co
  • Gittigidiyor, hepsiburada gibi sitelerde sıfırisk benzeri sistemler vardır.Yani ödediğiniz para hemen satıcıya gitmez. Önce havuzda toplanır.Size mail yada sms atarlar geri bildirim için. Eğer memmunsanız para satıcıya verilir. Memmun değilseniz kapınıza kadar gelip ürünü alırlar.
  • Kimse size 199 liraya iphone 5s satmaz bunlara kanmayın.
  • Kimse size (sevgililer gününe özel) beyanında 100tl ye swatch saat satmaz. Aman !
Google Plusta Paylaş

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 Yorum: